Popularni postovi

PH vrijednost


PH kiselost ili lužnatost organizma.Idealna PH je 6.5 učiniti 8.2. Radi prevencije bolesti koje se razvijaju u kiselom okruzenju, treba neutralizirati kiselinu i obnoviti pH ravnotežu. Zeolit ​​djeluje kao zaštitni sustav, jer vezuje višak kiselina i odstranjuje ih iz tijela. Ovo uzrokuje porast pH u dalo tako bukvalan odgovor porasta alkaliteta. optimalan pH faktor za krvni sustav čovjeka iznosi između 7,3 i 7,45. Za stanje naziva se homeostaza i veoma je važno za normalno održavanje svih funkcija tijela. Da bi se održala ispravna Ravnoteža , Naša bi trebala biti PREHRANA oko 80% XP i 20% kisela, no zapravo je suprotno od toga. Posljedice su neminovne. 
Tijelo također reagira hiperprodukcijom kiselina u brojnim situacijama: kod uzimanja alkohola, cigareta, kod stresa i premalo kretanja, kod zagađenog okoliša i raznih čimbenika demineralizacije organizma, kod prehlada, kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa, kod uzimanja puno SLASTICA, jer je šećer poznati "Kradljivac" lužina.


Namirnice koje Cine organizam izrazito kiselim (jin)
Bijeli hljeb, peciva i kolači od bijelog brašna, rafinisane žitarice (npr. bijeli ili glazirani pirinač), kikiriki, čokolada, kafa, alkohol, gazirana bezalkoholna pića, zaslađeni voćni sokovi, vještački zaslađivači, junjetina, janjetina, piletina, riba, Brusnice, suve šljive, nerafinisan PŠENIČNI krem, krem od jaja (sa bijelim secerom), zaslađeni jogurt, sladoled, džemovi, želei, prerađeni Javorov sirup, melasa (sa sumporom), industrijska turšija, plodovi mora, šećer, rafinisana ili jodirana tako, crni čaj, orasi, vinsko sirće ... U produžetku ovog posta Saznajte koje namirnice Cine organizam Izrazito baznim
Morske alge, limun, celer, Hurme,  dinja, lubenica, paprika, peršun  grožđe, smokve, biljni čajevi (Većina),, potočarka ...
Namirnice koje Cine organizam Srednje baznim 
Krompir (sa Korom), zeleno Lisnato povrće, karfiol, kelj, Blitva, rotkva, repa, zacinsko bilje (zelenih listova), Zelena salata, rotkvice, bijeli luk, mahunarke (svježe, zelene), cvekla, brokule, kupus, grašak ( Svježi), paprike, kukuruz šećerac (svježi), jagode, maline, ribizle, jabuke, kajsije,, Rogač, bademi, voćni sokovi, suvo grožđe, đumbir (svježi), zeleni čaj, šitake pečurke, Jabukovo sirće, umeboši šljive, grožđe , Kruške, bundeve, grejpfrut, banane (zrele), Hurme, kivi, nektarine, breskve, ananas, avokado, smokve (svježe)  sokovi od povrća ...
 

Na slikama možete vidjeti što da konzumirate za bolje zdravlje.
Lubenica i limun su dobri čistači organizma posebno bubrega.

tags: PH value, Bazna i kisela, namirnice,


Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts