Popularni postovi

PsorijazaPsorijaza,šta je to?Psorijaza je hronična bolest kože od koje pati ukupno 2-3% svjetske populacije i nije zarazna.Neugodna, ali ne i fatalna kožna bolest. Prirodna medicina nudi metode koje uvelike ublažavaju, čak i kompletno smanjuju simptome psorijaze.
Tretiranje psorijaze mora početi promjenom nezdravih navika i njegom organizma iznutra i izvana.Bolest se očituje kao crvene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama, koje se najčešće pojavljuju na trupu, laktovima, koljenima i tjemenu, te kao male tačkice na koži ili crvena koža koje se najčešće nalaze pod pazuhom, na ženskim spolnim organima, na preponama, šakama, stopalima i noktima.Mislim da ću u narednom periodu pokloniti više pažnje kožnim bolestima pa i psorijazi.
Kako se liječiti protiv psorijaze?

 -napravite čišćenje organizma
-zdravo  hrana ili promjena ishrane
-hidratizirajte kožu
-izbjegavajte alkohol i cigarete
-birajte antiupalnu hranu
-sunčajte se
-izbjegavajte stres
-redovito radite piling
-uzimajte dodatke prehrani koji su se pokazali djelotvornima kod psorijaze...

 i na kraju jedan prirodni lijek radi se o tinkturi koja se pije a psorijaza nestaje.Doduše ova tinktura je bila namijenjena osobi za čišćenje organizma i uklanjanje cisti ali se ispostavilo da su se i laktovi potpuno očistili od psorijaze.Ne mora značiti da će i drugima pomoći ali ovo je znak da u prirodi postoji lijek za psorijazu.Oni koji žele isprobati ovaj lijek nije baš jeftin 70 KM ali vrijedi probat neko će sigurno biti zadovoljan učinkom i uloženim.
Ovo su prijedlozi svi na prirodnoj bazi liječenja iako imate mnogo i medicinskih lijekova koji nisu za potcijeniti.

tags:psorijaza,liječenje prirodno,svrbež,koža,

2 komentara:

  1. Imam jedno pitanje, da li se mogu prepoznati neki rani znakovi psorijaze ? Na laktu imam crvenilo koje svrbi, peče i peruta se

    OdgovoriIzbriši
  2. najbolje je odmah javiti se dermatologu.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts