Popularni postovi

Mozak - otkrića

Mozak je još uvijek tajanstven za znanstvenike.Svakodnevno možemo nešto novo saznati o mozgu.što sve mozak može?Tu je novo saznaje da čovjekov mozak može zaprimiti 10 puta više informacija, nego što se prije smatralo mogućim.Znanstvenici tako tvrde i sada koriste mozak kako bi računala poboljšali pomoću rada mozga.Evo što kaže jedan od znanstvenika: Otkrili smo ključ principa kako hipokampalni neuroni funkcioniraju s malo energije, ali s puno računalne snage - izjavio je znanstvenik i profesor Terry Sejnowski.

Znanstvenici s medicinskog fakulteta u Virginiji otkrili su nova saznanja o mozgu i kažu da će promijeniti medicinske udžbenike i imati veliki utjecaj na liječenje brojnih neuroloških bolesti poput autizma, Alzheimera i multiple skleroze.
I jedan od njih koji se zove Lee kaže:"Doista nisam vjerovao da u tijelu postoje strukture kojih nismo svjesni. Mislio sam da je tijelo već mapirano. Smatrao sam da su takva otkrića dovršena negdje sredinom prošlog stoljeća. No čini se da nisu".Dok drugi znanstvenik Kiplins dodaje da su otkrivene nove žile i da se one s godinama mijenjaju pa je dodatni izazov znanstvenicima otkriti koja je njihova uloga kod starenja.
I tako o mozgu možemo pisati do Nove godine.

Tags.mozak,znanstvenici,

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts