Popularni postovi

Pluća i zdravlje

Kako pluća izgledaju i što sve ima tamo unutra?
Pluća su zaštićena rebrima,spolja su pluća obavijena opnom porebricom a iznutra je poplučnica.A tu su i dole navedeni dijelovi pluća:

1. dušnik; 2. plućne vene; 3. plućne arterija;4. alveolarni vodovi; 5. alveole; 7. bronhioli; 8. tercijarni bronhi; 9. sekundarni bronhi; 10. primarni bronhi; 11. grkljan.

Volumen pluća i ukupna površina alveola na kojoj se može izvršiti izmjena plinova su znatno veće od onih koje zadovoljavaju potrebe organizma u mirovanju. Taj rezervni volumen se koristi kod tjelesnog napora.
Što sve rade pluća?ovako kažu znanstvenici,osim izmjene plinova pluća sudjeluju u drugim za život važnim funkcijama i to:
-regulišu acidobazne ravnoteže u tijelu
-filtrira manje krvne ugurške iz vena
-fizički štiti srce od naglih pokreta
-regulisanje tjelesne temperature
-konvertiraju angiotenzin I u angiotenzin II
-izlučivanje nekih štetnih tvari iz organizma
Čišćenje pluća omogućuje da očistite ovaj važni organ od katrana i toksina, smanjite rizik od pojave infekcije i raka, povećajte kapacitet pluća i poboljšate opće zdravlje respiratornog sustava.Divizma,đumbir,uva,plodbjel su ljekovite trave koje čiste pluća ali prvo je potrebno čist zrak i pravilno disanje posebno je potrebno pušaćima i osobama koje žive u zagađenom zraku.

tags:pluća,zdravlje,čaj,


Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts