Popularni postovi

Čir na želucu

Čir na želucu zeza mnoge.Ne smiju ljudi pošteno ni jesti.Zato sam obratio pažnju i neki savjet za čaj protiv čira na želucu nije na odmet.
Prvi dio je bio samo proba.Ovaj put će biti malo detaljnije.
Recepti: 1.  Uzeti jednake dijelove bokvice lista,dunje lista,kamilice cvijeta,kunice sa cvijetom.Tri kašike ove smjese sipati u o,5 litara  ključale vode.Ostaviti da stoji 2 sata i piti pola sata prije jela.
         2.  Ovaj recept se pravi isto kao prethodni,samo je druga smjesa trava:list kadulje,list bokvice,dunjino sjeme i korijen bijelog sljeza.
         3.  U smjesu ide 7 kašika kunice s cvijetom,6 kašika pitome nane,5 kašika kičice,4 kašike lista šumske jagode,1 kašika kadulje i 1 kašika pelina.Jednu kašiku ove smjese sipati u 1 litar vode da kuha jednu minutu.Kada se ohladi ,procijediti i piti pola čaše prije jela i pola čaše poslije jela.Dok se prije samog jela uzima jedna kašika maslinovog ulja.A u toku dana po malo piti svježeg kupusovog soka.
neko će se naći u ovim receptima,i onda blago njemu.
Ima toga dosta,ali bolje je ovako po malo.U nekim narednim će biti i priče onih koji su se izliječili na sasvim jednostavne načine,ali sa dozom rizika za sluznicu...


tags:čir na želucu,čaj,recepti,

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts