Popularni postovi

Lijek za srce

Lijek za srce je kako kaže slavna Marija Treben na dohvat ruke.One lakše bolesti liječi za 3 mjeseca pa i kod angine pektoris pomaže.
Radi se o peršunu  cijele biljke.Uzme se 1 kg biljke isitni sipa se 1 litar crnog domaćeg vina da kuha oko 15-20 minuta,na kraju sipa se jedna do dvije kašike vinskog domaćeg sirćeta te na kraju 350 grama meda da kuha još par minuta(2-3 minuta).U knjizi ove ljekaruše piše tačno kako ide recept.I probala sam lijek koji se uzima kašikama jer kaže kada osjetiš srce uzmi kašiku dvije a dnevno do šest kašika.
Za tri mjeseca se sve popravilo od početne angine pektoris nije bilo ni traga.Ovo je stvarno lijek za srce.
U frižideru može mjesecima da stoji.

tags:lijek za srce,angina pektoris,

Bolna koljena

Bolna koljena mogu se sanirati prirodnim liječenjem.Upravo ima jorgovana i cvijeta divljeg kestena.Uzeti po 5-10 cvjetova jorgovana i kestena isitniti i preliti sa jednim litrom loze rakije,bolja je domaća, ona jača.Držati na toplom mjestu oko tri sedmice i povremeno teglu okretati par puta gore dole da se sve malo izmješa.
Procijediti i mazati bolna koljena po nekoliko puta danas,a poslije svakog masiranja koljena oprati mlakom vodom i masirati vinskim sirćetom.
Ova terapija bi mogla pomoći i traje 5 do 10 dana.Isto se može napraviti i sa maslinovim uljem i korisno je za bolne kosti.Ako imate slična iskustva ili prirodne lijekove za slične probleme kostiju javite ovima putem u komentarima.


tags:kosti,bolovi,recepti,

PH vrijednost


PH kiselost ili lužnatost organizma.Idealna PH je 6.5 učiniti 8.2. Radi prevencije bolesti koje se razvijaju u kiselom okruzenju, treba neutralizirati kiselinu i obnoviti pH ravnotežu. Zeolit ​​djeluje kao zaštitni sustav, jer vezuje višak kiselina i odstranjuje ih iz tijela. Ovo uzrokuje porast pH u dalo tako bukvalan odgovor porasta alkaliteta. optimalan pH faktor za krvni sustav čovjeka iznosi između 7,3 i 7,45. Za stanje naziva se homeostaza i veoma je važno za normalno održavanje svih funkcija tijela. Da bi se održala ispravna Ravnoteža , Naša bi trebala biti PREHRANA oko 80% XP i 20% kisela, no zapravo je suprotno od toga. Posljedice su neminovne. 
Tijelo također reagira hiperprodukcijom kiselina u brojnim situacijama: kod uzimanja alkohola, cigareta, kod stresa i premalo kretanja, kod zagađenog okoliša i raznih čimbenika demineralizacije organizma, kod prehlada, kod žena za vrijeme menstrualnog ciklusa, kod uzimanja puno SLASTICA, jer je šećer poznati "Kradljivac" lužina.


Namirnice koje Cine organizam izrazito kiselim (jin)
Bijeli hljeb, peciva i kolači od bijelog brašna, rafinisane žitarice (npr. bijeli ili glazirani pirinač), kikiriki, čokolada, kafa, alkohol, gazirana bezalkoholna pića, zaslađeni voćni sokovi, vještački zaslađivači, junjetina, janjetina, piletina, riba, Brusnice, suve šljive, nerafinisan PŠENIČNI krem, krem od jaja (sa bijelim secerom), zaslađeni jogurt, sladoled, džemovi, želei, prerađeni Javorov sirup, melasa (sa sumporom), industrijska turšija, plodovi mora, šećer, rafinisana ili jodirana tako, crni čaj, orasi, vinsko sirće ... U produžetku ovog posta Saznajte koje namirnice Cine organizam Izrazito baznim
Morske alge, limun, celer, Hurme,  dinja, lubenica, paprika, peršun  grožđe, smokve, biljni čajevi (Većina),, potočarka ...
Namirnice koje Cine organizam Srednje baznim 
Krompir (sa Korom), zeleno Lisnato povrće, karfiol, kelj, Blitva, rotkva, repa, zacinsko bilje (zelenih listova), Zelena salata, rotkvice, bijeli luk, mahunarke (svježe, zelene), cvekla, brokule, kupus, grašak ( Svježi), paprike, kukuruz šećerac (svježi), jagode, maline, ribizle, jabuke, kajsije,, Rogač, bademi, voćni sokovi, suvo grožđe, đumbir (svježi), zeleni čaj, šitake pečurke, Jabukovo sirće, umeboši šljive, grožđe , Kruške, bundeve, grejpfrut, banane (zrele), Hurme, kivi, nektarine, breskve, ananas, avokado, smokve (svježe)  sokovi od povrća ...
 

Na slikama možete vidjeti što da konzumirate za bolje zdravlje.
Lubenica i limun su dobri čistači organizma posebno bubrega.

tags: PH value, Bazna i kisela, namirnice,


Popular Posts