Popularni postovi

Prirodni lijek za srce

Prirodni lijek za srce,smirenje...

Svi problemi sa srcem tretiraju se čajem ili tinkturom gloga vrlo uspješno: glog jača i regulira rad srca, aritmije, oštećenja i slabljenje srčanog mišića posebno u starosti za što inače klasična medicina nema adekvatan lijek, kod arteroskleroze, angine pectoris, pseudo engine pectoris, kod problema sa srcem uzorokovanih stresom, kod oscilacija krvnog pritiska , kod visokog i preniskog krvnog pritiska, kod srčanih zalisaka.
 U staroj narodnoj medicini čaj i tinktura gloga koriste se i kao sredstvo protiv starenja, problema i smetnji u klimakteriju, upale pluća, bronhitisa i padavice.
Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. 

Za tinkturu su vam potrebni cvijetovi i listovi gloga. Kako glog cvjeta u proljeće pravo je vrijeme da ga uberete ili nabavite. Tinkturu je najbolje praviti sa 96% medicinskim alkoholom ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmjerite 20 g cvijetova i listova gloga, isjeckajte ih i prelijte sa 1 dcl alkohola. Naravno ukoliko želite više tinkture srazmjerno uvećajte količine ( 40 g biljke na 2dcl alkohola itd).
Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoje 3 sedmice na sobnoj temparaturi. Nakon toga procjedite dobijenu tinkturu koja je spremna za upotrebu. Tinktura se uzima 3-4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, prije jela na prazan stomak.
Ovaj lijek se može piti i duže od propisanog,posebno kod težih slučajeva.
jednom mi je jedan  stari travar savjetovao da glog pomiješam sa odoljenom korijenom je rima bolje djelovanje posebno zbog smirenja  kako protiv stresova tako i srca.Ne znam opet se treba posavjetovati sa dobrim znalcima ljekvoitih trava zbog omjera izmiješanih trava kao i jačine alkohola.


tags:srce,smirenje,tinktura,pritisak,prirodni lijek,

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts