Popularni postovi

Slijepo crijevo

Slijepo crijevo se više ne smatra nepotrebnim jer straživanja pokazuju da je slijepo crijevo izuzetno korisno u borbi s mnogim bolestima i raširenije kod različitih životinjskih vrsta nego se to mislilo. 
Slijepo crijevo služi kao spremište dobrih bakterija koje se tamo mogu pritajiti i ponovno naseliti crijevo poharano bolešću poput proljeva. 

Prijašanje studije pokazale su i da slijepo crijevo može pomoći u proizvodnji bijelih krvnih stanica.Slijepo crijevo imaju i neke životinje.
Klasični simptomi kod upale slijepog crijeva:
Tupa bol u blizini pupka ili gornjem dijelu trbuha koja postaje oštra kao što se seli u donjem desnom dijelu trbuha. To je obično prvi znak.


Gubitak apetita
Mučnina i / ili povraćanje, bol u trbuhu ubrzo nakon početka
Oteklina u trbuhu
Groznica od 99 ° C do 102 ° C
Nemogućnost da prođe plin
 Blokada također može doći od infekcije, budući da je slijepo crijevo buja kao odgovor na bilo koje infekcije u tijelu.Upala slijepog crijeva je hitan slučaj koji zahtijeva brzu operaciju za uklanjanje dodatak. Ako se ne liječi, upala slijepog crijeva na kraju će se rasprsnuti, ili probiti, izlijevanje zarazne materijala u trbušnu šupljinu. To može dovesti do peritonitis, ozbiljna upala trbušne šupljine je podstava (peritoneum) koja može biti smrtonosna ako se ne tretira brzo s jakim antibioticima.

tags:slijepo crijevo,simptomi,upala,

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts