Popularni postovi

Štetne namirnice

Namirnice koje su štetne ili bolje rečeno opasne po život:
Ovdje je riječ o sedam ultra kancerogenih namirnica koje biste trebali izbjegavati:



Voće koje je puno pesticida:Prema istraživanju američke Radne grupe za životnu sredinu, namirnice koje u prosjeku sadrže najviše pesticida su jabuke. Sadržaj pesticida u više od 700 testiranih uzoraka iznosi 98%. Ostale visoko kontamirane namirnice uključuju grožđe, jagode, krompir i narandže. Perite voće i povrće u što više voda.


Konzervirani paradajz:Unutrašnjost ambalaže većine konzerviranih namirnica sadrži bisfenol-A (BPA), hemikaliju koja se ponaša kao estrogen i koja remeti hormonalnu aktivnost organizma.Litra konzerviranog paradajza obično sadrži oko 50 mcg bisfenola-A, a to je dovoljno visok nivo koji može uticati na ljude te posebno na djecu.
Kokice iz mikrotalasne:Prema istraživanja američkog univerziteta UCLA, hemikalije koje se nalaze u unutrašnjem omotaču vrećice, uključujući perfluorooktansku kiselinu (PFOA), dio su klase jedinjenja koja se mogu povezati sa neplodnošću kod ljudi. Tokom istraživanja, ustanovljeno je da hemikalije uzrokuju pojavu raka jetre, testisa i pankreasa. Prilikom spremanja u mikrotalasnoj, hemikalije isparavaju i povlače se u unutrašnjost kokica.
Čips:Pun je trans – masti (hidrogenizovane biljne masti), ugljenih hidrata, natrijuma, pojačivača ukusa, boja i konzervansa. Sve navedeno može uzrokovati začepljenje arterija. Visoka temperatura na kojoj se čips proizvodi obično prouzrokuje stvaranje kancerogenih supstanci.
A tu su i mesne prerađevine kao i gazirana pića posebno ona tamna.

tags:štetne namirnice,hrana,pesticidi,otrovi,konzervans,čips,

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts